ייעוץ ובדיקה רפואית גנטית למבוגרים
יעוץ גנטי ובדיקה רפואית לילדים ולמבוגרים עם מחלות תורשתיות, מומים מולדים ובעיות נוירולוגיות כמו פיגור, אוטיזם, איחור התפתחותי. במהלך הפגישה
שינויים גנטיים הם חלק בלתי נפרד מההתפתחות של חיים, בכל צורה שהיא, על פני כדור הארץ. אבל, בהתאם לסביבת החיים ולאורח החיים שאנו חיים, נצפים יותר ויותר שינויים גנטיים שלא מתקבלים בצורה טבעית בגוף והם בסופו של יום יכולים להיות כר פורה להתפתחותם של תאים סרטניים המסכנים את הגוף. יש כל מיני סיבות שבגללן אנו עשויים להתמודד עם התפתחותם של תאים סרטניים, אבל באופן עקרוני, ההתמודדות עם המחלה לאחר התפרצותה, היא מורכבת מאוד ומחייבת השקעת מאמצים כבירים מצד המטופל והרופאים. ועל כן, האפשרות לבצע בדיקה גנטית לסרטן, מלווה ביעוץ גנטי אצל פרופ' ציפי פליק-זכאי, יכולה לסייע לכם להבין מה הם הסיכונים לכם ובני משפחתכם לפתח חלילה מחלת סרטן, כיצד ניתן להבטיח גילוי מוקדם של המחלה שהינו מפתח להחלמה מהירה, ומהן הדרכים הטובות ביותר עבורכם להתמודד עם המחלה. מעבר לכך, נדגיש כי ניתן לבצע את הליך הייעוץ מכל מקום בארץ, באמצעות אפליקציות יעודיות לטלרפואי.
פרופ' ציפי פליק-זכאי מוכרת להחזרים של ביטוחים משלימים של כל הקופות וגם ביטוחים פרטיים.
האפשרות לבצע בדיקה גנטית לסרטן היא ראלית כמעט לכל אחד ואחת מאיתנו. יחד עם זאת, ישנם מצבים בהם חשוב לבצע את הבדיקה ויפה שעה אחת קודם:
רוב מקרי הסרטן אינם על רקע תורשתי אלא על רקע שילוב של גורמים סביבתיים וגנטיים אשר ביחד גורמים להתפתחות סרטן אולם כ -5-10% מהמקרים הינם על רקע גנטי-תורשתי. הסיכוי לגורם תורשתי עולה ככל שיש ריבוי פרטים חולי סרטן במשפחה, כאשר גיל הופעת המחלה מוקדם, שילוב של ממאירויות באותה משפחה, ואם למחלה יש מאפיינים ייחודיים. במקרים אלו הסיכון להישנות המחלה באותה משפחה גבוה יותר.
בייעוץ האונקוגנטי נאסף מידע על המחלה אצל הנבדק ו/או בקרב בני המשפחה. בהתאם לכך מחושב הסיכון לחלות בסרטן אצל אותו פרט ואצל בני משפחתו. ניתנות המלצות הן לגבי הבירור הגנטי הנדרש והן לגבי המלצות להמשך מעקב רפואי. אבחון גנטי מתאים עשוי להביא לגילוי מוקדם של סרטן, להתאמת טיפול, להתאמת תוכנית מניעה ולאיתור בני משפחה בריאים נוספים הנמצאים בסיכון לפתח מחלות ממאירות ומתן המלצות עבורם על מעקב צמוד לצורך איתור מוקדם של סרטן.
הבירור הגנטי כולל בדרך כלל בדיקת דם המשמש לבדיקת שינויי רצף נפוצים במספר גנים שכיחים הקשורים בסיכון לפתח מחלות ממאירות שונות. בנוסף ניתן לבצע פאנל מורחב למספר רב של גנים הקשורים בסיכון למחלות ממאירות בו מתבצע ריצוף של הגנים לצורך זיהוי שינויים ברצף הגנטי של הנבדק שהינם מולדים וקשורים בנטייה תורשתית לפתח מחלות ממאירות. חלק מהבדיקות הינן בסל הבריאות וחלק ניתן לבצע במימון עצמי באמצעות מעבדות המתמחות בכך בארץ ובחו"ל.
למענה מקצועי בנושא, באוירה חמה ותומכת, ניתן לפנות אל פרופ' ציפי פליק-זכאי, אשר מוכרת להחזרים של ביטוחים משלימים של כל הקופות וגם ביטוחים פרטיים.
שאלות תשובות
באילו מקרים יש צורך לבצע בדיקה גנטית לסרטן?
בדרך כלל ישנם נשי מקרים מרכזיים בהם נרצה לערוך בדיקה גנטית לסרטן. הראשון, כאשר ברצוננו לבדוק את הסיכויים של אדם שאינו מאובחן במחלה לחלות, והשני עבור אדם שאובחן כחולה בסרטן ורוצים להתאים לו טיפול מתאים. כמו כן במקרה של חולה מאובחן לבדוק את הסיכויים לאיתור בני משפחה והסיכויים שלהם לחלות.
מה זה אומר יועץ אונקוגנטי?
יועץ אונקוגנטי הינו רופא מומחה בתחום הגנטיקה אשר תפקידו לבחון הימצאות שינויים ברצף הגנטי אשר עלולים לגרום להתפתחות סרטן.
מדוע להגיע לייעוץ ובדיקה גנטית אצל פרופ' ציפורה פליק זכאי?
פרופ' ציפורה פליק זכאי בעלת רזומה עשיר בתחום הגנטיקה, לאחור שנות התמחות בארץ ובחו"ל, ניהול והקמה של מעבדות גנטיקה מובילות. פרופ' זכאי תעניק לכם שירות ייעוץ מקצועי ביותר באופן רגיש ודיסקרטי.
יעוץ גנטי ובדיקה רפואית לילדים ולמבוגרים עם מחלות תורשתיות, מומים מולדים ובעיות נוירולוגיות כמו פיגור, אוטיזם, איחור התפתחותי. במהלך הפגישה
מחלה גנטית היא מחלה שנגרמת כתוצאה משינוי בחומר התורשתי שבגוף. המחלה הגנטית יכולה לקרות בגלל מספר סיבות: השינוי הגנטי היה
כאשר מדובר על בדיקה גנטית לסרטן, ניתן למצוא כיום שתי סוגי בדיקות, כאשר אחת מיועדת עבור אדם שלא חולה במחלה